POPUP IN-STORE

A Store is Born!   een mash-up van een recordstore, muziekshop, academy, showcase en creatieve playground

A Store is born!

2017 is weer voorbij! en nu?
Zijn jullie boven jezelf uitgestegen? of kwam het (net) niet tot zijn recht, ben je niet geselecteerd, of was het niet het moment? Hoe dan ook, zit je in de juiste flow, ben je ambitieus en gemotiveerd genoeg en wil je niet afhankelijk zijn van de bestaande kans momenten zoals een Popronde?
We Rock the Cradle komt met een uniek concept gepresenteerd tijdens Altersonic showcases 2018:

Popup in-store, Kies je eigen moment!

Wat is het : Popup in-store is een independent reizende marketing showcase store die 4 dagen in de maand het hele jaar telkens in een andere stad opduikt. Het is een mash-up van een recordstore, muziekshop, academy, showcase en creatieve playground die het hele jaar door toegankelijk is. De store is open for business voor de muziekindustrie en het publiek dat hier kan shoppen naar nieuw talent. ‘Laat je ontdekken’

Voor wie is het: Voor al die ambitieuze artiesten en bands die hun carrière serieus nemen, alles op orde hebben met een goed plan en wat marketing betreft, het heft in eigen hand willen nemen om hun single, EP of album op het moment door Nederland te promoten.

Wat zijn de vereisten:
1. Je muziek is rete-goed
2. Je plaat is een finished product.
3. Je website en social media zijn op orde en up to date.
4. Je bent gemotiveerd en bereidt er echt voor te gaan met een goed plan.
5. Je live show rocks.
6. Je bent beschikbaar voor promo optredens.

Waarom zou je het doen:
1. Je wilt je plaat uitbrengen maar hebt geen promotor of weet überhaupt niet hoe en waar.
2. Je wilt de maximale aandacht voor de release van je nieuwe plaat creëren.
3. Je hebt behoefte aan persoonlijke praktische knowhow, ‘hands on’ i.p.v. de goed bedoelde tips.
4. Je wilt niet opgaan in de massa of in een competitie jezelf steeds maar bewijzen.
5. Je wilt je nieuwe werk laten horen waar mogelijk en een fan base door het land opbouwen.
6. Je plaat is te koop in de store door het hele land waar je deze ook zelf presenteert. Cha Ching!

Wanneer: 
KICK-OFF op Altersonic showcases 17,18,19 Januari 2018 in Groningen tijdens ESNS. Daarna elke maand roulerend in de grote steden zoals Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Enschede.

Waarom een Popup in-store: ‘Als er geen podium is dan creëer je er zelf één’ met deze visie werd twaalf jaar geleden het initiatief Altersonic showcases opgezet omdat er behoefte was aan meer independent showcasespots tijdens dat ene moment van het jaar ‘EuroSonic NoorderSlag’. De aandachtsmomenten om de muziekbusiness en het publiek te bereiken is sindsdien sterk teruggelopen. Er zijn maar een paar momenten in het jaar waar je de aandacht kunt creëren bijvoorbeeld de Popronde of via een talentenjacht. De meesten zijn dat al ontgroeid en voor een aantal ben voor je deelname afhankelijk van de selectie. De vernieuwing loopt achter de feiten aan en dit schreeuwt weer om een nieuwe actie.

‘Terug de straat op, de store in!’

De recordstores verdwijnen uit het straatbeeld en je word gedwongen om thuis achter de computer jezelf digitaal te verkopen. Natuurlijk is met de komst van internet een grote vooruitgang geboekt qua marketing, maar de grootste kracht is nog altijd het persoonlijk contact met je publiek ‘the Human touch’. Dit resulteert in meer cd verkoop en creëert vooral een bijzondere band met je fans en bezoekers die met selfies, foto’s en live video’s jou de bekendheid bezorgen op social media. Door deze visie te plaatsen in een mash-up van een recordstore, muziekshop, academy, showcase en creatieve playground, omarmen we het oude met het nieuwe en wordt het voortouw genomen om de verandering in te zetten met de kracht van de herhaling. ‘The best of both worlds!’

Wat is je investering: Bij aanmelding krijg je de inhoudelijke info en de verschillende programma’s.

Meld je aan via deze link.

We Rock the Cradle en Altersonic showcases zijn producten van KING PLAY MUSIC
promoting since 2008

Facebook Altersonic gepresenteerd door Pinguinradio